Unieke vondst op bouwplaats de Cuyp Enkhuizen

28 mei '20

De havenstad Enkhuizen heeft ontzettend veel historie. In de 17de eeuw was Enkhuizen samen met Hoorn één van de welvarendste steden van Nederland. De geschiedenis van de Verenigd Oost Indische Compagnie is nog duidelijk zichtbaar in de stad en deze rijke geschiedenis laat nog steeds zijn sporen na...

image alt

Archeologisch onderzoek

Voordat de bouw kon beginnen van de woningen in de Cuyp Enkhuizen is er een archeologisch onderzoek gestart. Deze zoektocht is niet voor niks gebleken. Na bijna drie dagen gezocht te hebben is er een unieke vondst gedaan. Er is een duimstok met maatverdeling gevonden uit de 17de eeuw. Een duimstok is een opvouwbare meetlat, waarmee je bijvoorbeeld de lengte van een deur kunt opmeten. Door deze unieke vondst kun je jezelf vanaf nu dus trotse eigenaar noemen van een prachtig historisch stukje Enkhuizen. 

image alt

De allerlaatste tussenwoning!

De Cuyp Enkhuizen is bijna uitverkocht, er is nog één woning beschikbaar. Het gaat om een duurzame tussenwoning, vlakbij het centrum en de historische haven. Zie jij jezelf al thuiskomen in deze fantastische eengezinswoning? Neem dan snel contact met ons op via het contactformulier.

Meer informatie bouwnummer 12