Enkhuizen heeft een rijke historie

Enkhuizen heeft een rijke historie, die nog duidelijk zichtbaar is in de stad. Je woont hier tussen goed bewaarde monumenten en oude pakhuizen. De stad trekt jaarlijks veel toeristen. Niet alleen hierdoor, maar ook een aantal andere toeristische trekpleisters. En niet te vergeten, het water! Er is genoeg te doen in Enkhuizen.

De binnenstad van Enkhuizen ligt binnen vestingwallen die dateren uit de 16e eeuw. Deze zijn goed bewaard gebleven en ademen de sfeer van vroegere tijden. Net als de bochtige straatjes en weggetjes. De historische panden, pakhuizen en verdedigingstoren herinneren aan de welvarende tijd van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC).

Toeristische trekpleisters

Niet alleen de monumenten van Enkhuizen trekken jaarlijks veel toeristen. Ook het Zuiderzeemuseum, Sprookjeswonderland en de museumstoomtram Hoorn-Medemblik zijn populaire toeristische trekpleisters. In het verlengde van plan De Cuyp ligt het alom bekende ‘Snouck van Loosenpark’, dat aan het einde van de 19e eeuw werd aangelegd voor arbeiders.

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Rond de haven van Enkhuizen

Haven van Enkhuizen

Ook het water is natuurlijk een bekende toeristische trekpleister van Enkhuizen. Watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het IJsselmeer. Maak een rondvaart, huur een boot, zeil mee op een klipper of tjalk, of neem de veerdienst naar Stavoren. Bij de watersportverenigingen kun je waterskiën of wakeboarden. In en om de haven worden jaarlijks veel evenementen georganiseerd, zoals de Westfriese Waterweken, de Klipperrace en het Jazzfestival.

Je hebt hier alles binnen handbereik Voorzieningen in de buurt
Planning nieuwbouw De Cuyp Wanneer start de verkoop?